Het laatste nieuws

Laatste nieuws

Top 10 Nederlandse Sterrenchefs week 31-2020

De Top 10 van de mooiste creaties van onze Sterrenchef deze week. Deze week meesterwerkjes van onder meer chefkok Dennis Kuipers (Vinkeles*) met zijn Yellow wax beans en de prachtige zeebaars van chefkok Paul Kappé (Monarh*).     Yellow wax beans – chefkok Dennis Kuipers – restaurant Vinkeles* Verder in onze top-10 de chef-kok’s Jan van

Laatste nieuws

Recepten van sterrenchefs - Wilde eend met clafoutis van kersen en ganzenlever

Recept van Tonny Berendsen – restaurant De Kromme Dissel*, Heelsum. Beschrijving van het gerecht: Wilde eend met clafoutis van kersen en ganzenlever, met pistache-crème, witlof en jus van eend. Recept uit STRRN Magazine #3 Benodigde ingrediënten voor 4 personen Eend: – 2 wilde eenden – 5 dl ganzenvet – 1 sjalotje (gesnipperd) – 3 el

Laatste nieuws

Topkok Ron Blaauw aan de slag in Restaurant Misverstand

In het programma Restaurant Misverstand gaan onder de bezielende leiding van chef-kok Ron Blaauw acht relatief jonge mensen met dementie aan de slag als restaurantmedewerker. Vanaf 31 augustus te zien bij SBS6 Programmadeelnemer en voormalig CEO Maurice (67) kreeg zo’n anderhalf jaar geleden de diagnose Lewy Body dementie, een bijzondere vorm met schommelingen in de

Laatste nieuws

Sterrenchef Rob van der Veeken weg bij Karpendonkse Hoeve

Na ruim drie jaar verlaat Rob van der Veeken De Karpendonkse Hoeve* Van der Veeken verruilt De Karpendonkse Hoeve voor het nieuwe restaurant Brasserie BLOOM aan het Wilhelminaplein in Eindhoven.  ‘Het is een nieuw bedrijf, dus totaal anders als bij de Karpendonkse, ik krijg hier meer de vrije hand’, aldus Van der Veeken. Peter Koehn

Laatste nieuws

Interview met topchef Jef Schuur - een bijzondere ondernemer

 Een bijzondere ondernemer: Topchef Jef SchuurHotel-restaurant BijJef* – Den Hoorn (Texel) (STRRN Magazine #3) “Gewoon handjes uit de mouwen en gas op die lolly.’Ik wilde kok worden in mijn eigen restaurant, punt’, begint Jef stellig zijn verhaal. ‘Dat wist ik al van jongs af aan. Mijn vader zat bij de vrijwillige brandweer en even dacht ik dat

Geen categorie

Michelin-gids uit 1900 levert € 26.500 op

Nooit eerder werd zoveel betaald op een veiling voor een boekwerkje van de Franse bandenfabrikant met nuttige informatie voor automobilisten. Een chef-kok van een Frans sterrenrestaurant had dat bedrag over voor dit exemplaar. Inclusief kosten was hij zelfs € 33.549 kwijt. Het vorige record voor een ‘Guide Rouge Michelin’ was € 22.000 in 2015. [caption