Lekker 2020: Inter Scaldes opnieuw op nummer één.

Als eerste restaurantgids heeft Lekker de Top 100 beste restaurants van Nederland bekend gemaakt. Restaurant Inter Scaldes*** in het Zeeuwse Kruiningen is opnieuw de nummer één in de Top-100 van restaurantgids Lekker500.

‘Hartverwarmende gastvrijheid, een overrompelende keuken en een prachtige locatie,’ oordelen de inspecteurs van dé Nederlandse restaurantgids, die dit jaar 42 jaar bestaat.

De tweede plaats is opnieuw voor De Librije*** van Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle, en de derde plaats is dit jaar ingenomen door Tribeca** van Jan en Claudia Sobecki in het Brabantse Heeze, die pas enkele jaren geleden aan hun avontuur begonnen. Door deze verschuiving in de Top-3 zakt Restaurant De Leest*** van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman naar de 4de plaats met een eervolle vermelding – het restaurant het Gelderse Vaassen gaat eind dit jaar sluiten en is daardoor niet opgenomen in de lijst. Op vijf belandt De Lindehof** van Soenil Bahadoer in Nuenen, na een spectaculaire klim door de Top-100.

De top wordt verder gevormd door Ciel Bleu** (6) en Spectrum** (7) in Amsterdam, Pure C** uit Cadzand (gestegen naar 8), het Rotterdamse FG Restaurant** (9) en Da Vinci* in Maasbracht, dat na enkele jaren weer de Top-10 betreedt op 10.

Nieuwkomers
Nieuwkomers in de Top 100 van Lekker 2020:
Beluga Loves You** Maastricht op plaats 36
Bougainville* Amsterdam op plaats 67
– De Nieuwe Winkel Nijmegen op plaats 96
The Millen* Rotterdam op plaats 97
Zarzo* Eindhoven op plaats 99
Mos* Amsterdam op plaats 100

Bekijk hier de Lekker Top 100

Neem nu een abonnement op het STRRN Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *