Het nieuwe STRRN Magazine

Het magazine waar je de Sterrenchefs in de keuken écht leert kennen.

Voor deze editie van het STRRN magazine zijn wij afgereisd naar Texel. Een prachtig en bijzonder Bourgondisch eiland met een eigen cultuur, gewoontes en gebruiken. Het boegbeeld van culinair Texel is natuurlijk topchef Jef Schuur. Een eigenzinnige ondernemer, die samen met zijn vrouw Nadine Mögling een eigen koers vaart in zijn, met een Michelinster bekroonde restaurant, Bij Jef* in Den Hoorn. Lees hier alles over in het interview dat wij met Jef hadden. 

De Parels van Texel
Texel heeft veel te bieden. Nergens vind je zoveel eerlijke streekproducten. Denk bijvoorbeeld aan het beroemde Texelse lamsvlees, de beste schapenkazen, Texels bier, kruidenbitters, verse asperges. Alles met nadruk op kwaliteit en respect voor de natuur.

En als je in de buurt van de Waddenzee verblijft, hoef je zeker niet om te komen van de honger; het voedsel ligt er gewoon voor het oprapen. Hier kwamen wij achter tijdens onze wandeling langs het Wad chef-kok Joram Timmerman van Het Kook Atelier in Den Burg.

Verder in dit nummer:
“Ik doe alles op gevoel. Allés!”
Het bijzondere verhaal van de jonge sterrenchef Jermain de Rozario (De Rozario*).

De theesommelier, hij bestaat echt!
Maarten Riebeek is theesommelier bij restaurant Voltaire* in Leersum. Hij vertelt alles over thee bij het diner.

“Ga met groenten om alsof het vlees of vis is”
Tien jaar geleden was het uitzonderlijk dat een top-chef groente vooropstelde in zijn keuken. Sterrenchef Luc Kusters (Bolenius*) deed dat wel en vertelt ons waarom.

Bourgognegek
Hoe wordt je als Bourgognegek wijnboer in de Bourgogne? Het verhaal van van Karel de Graaf, Neerlands grootste Bourgogne-specialist.

Recepten
Top-chef Tim Golsteijn (Bougainville*) presenteert een van zijn signatuurgerechten en Michel van der Kroft (‘t Nonnetje**) en Tonny Berentsen (De Kromme Dissel*) delen heerlijke recepten.

Wat gebeurde er?
Het laatste nieuws en ontwikkelingen.

Nieuwsgierig?
Neem dan een abonnement op STRRN Magazine:
voor € 39,00 ontvang je vier keer per jaar het STRRN Magazine (ook digitaal). Bestel hier.

Eerst een keer proberen?
Neem dan voor € 12,50 een kwartaalabonnement, deze is maandelijks opzegbaar. Bestel jouw exemplaar hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *