3-sterrenrestaurant De Leest na 17 jaar dicht

Nog voor het einde van het jaar sluiten eigenaren Jacob Jan Boerma en Kim Veldman de deuren van het fameuze restaurant.  

Restaurant De Leest opende zijn deuren in de zomer van 2002 en behaalde binnen 5 maanden de eerste Michelinster, een tweede Michelinster volgde in 2007 en uiteindelijk de grote Internationale erkenning: een derde Michelinster volgde eind 2013.

Jacob Jan Boerma tijdens Chefs at the Parc 2019

“Wij zijn toe aan nieuwe culinaire uitdagingen”, aldus beide eigenaren. Het sluiten van De Leest betekent niet dat dat Jacob Jan Boerma stopt met koken. “Wij willen onze kennis en expertise graag inzetten om een andere weg in te slaan en wij willen ook vooral meer tijd aan onze jonge zoon Senne besteden. Het sluiten van de Leest geeft ons de vrijheid hiervoor, en tevens om andere concepten te gaan creëren.
Begin 2020 opent dan ook ons eerste concept restaurant in Amsterdam. Ook zullen wij internationaal onze vleugels gaan uitslaan”.

Restaurant De Leest

Eén antwoord op “3-sterrenrestaurant De Leest na 17 jaar dicht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *