JACOB JAN BOERMA NIEUWE NJAM!-CHEF

De Belgische televisiezender Njam! is sinds kort ook in Nederland te zien en kondigde onlangs aan dat Nederlandse topchef Jacob Jan Boerma van sterrenrestaurants De Leest*** en The White Room* aan boord komt als één van de nieuwe Njam!-chefs.

Njam! wil, net zoals in Vlaanderen, hun culinair platform graag in Nederland op de kaart zetten met veel expertise en passie en kiest daarom ook voor Jacob Jan als eerste Nederlandse Njam!-chef. Beiden willen zij in de eerste plaats culinaire expertise op een haalbaar niveau in de huiskamers van kijkend Nederland en Vlaanderen halen.

Een eer
Boerma: “Ik volg al jaren wat er in België op culinair vlak gebeurt en Njam! was me dus zeker al bekend. De manier hoe zij topchefs en de gastronomie weten binnen te brengen in de huiskamers vind ik fantastisch en daar sta ik helemaal achter. Het is voor mij dan ook een mooie eer om als één van de eerste Nederlandse chefs dit platform mee uit te mogen zetten in Nederland.”

Nieuw programma in 2020
Boerma en Njam! zitten op dit moment nog in volle brainstormfase om gezamenlijk tot het ideale programmaformat te komen. Wat nu wel al vaststaat, is dat dit programma gelanceerd zal worden in het voorjaar van 2020.

Over Boerma
Boerma behaalde zijn koksopleiding in Nederland en deed daarna ook veel internationale ervaring op in verschillende landen met tal van gerenommeerde chefs. In 2002 opende hij samen met zijn vrouw (en tevens sommelier) Kim Veldman restaurant De Leest*** in Vaassen, Nederland. Amper zes maanden na de opening kreeg hij zijn eerste Michelinster. De tweede ster volgde in 2007 en in 2013 verdiende hij zijn derde ster. Sinds 2016 staat Boerma ook aan het roer van sterrenrestaurant The White Room* in  Amsterdam.

Over njam!
De culinaire tv-zender wordt sinds juli aangeboden in het basispakket van KPN via kanaal 39. KPN is de eerste Nederlandse tv-aanbieder die het kookkanaal exclusief uitzendt. Naast de Belgische chefs en Jacob Jan Boerma zullen er vanaf 2020 nog meer Nederlandse koks te zien zijn op de zender.

Bron: Entree Magazine

Claim hier je gesigneerde exemplaar!

Sterrenrestaurants in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *