Nationale Oesterdag 2019 – bijzondere creaties

Gisteren was het Nationale Oesterdag, reden genoeg om dit ziltige pareltje eens in het ‘zonnetje’ te zetten.

Een oester is een van de mooiste producten uit de natuur. De unieke, ziltige smaak heeft weinig bereiding of toevoegingen nodig. De beroemdste oester in Nederland is de ‘platte Zeeuwse’, geroemd om zijn mooie zachte vlees en romige smaak. 

 ‘Rijkeluimossel’
De oester wordt ook wel de ‘rijkeluimossel’ genoemd omdat het een ware delicatesse is. Oesters worden meestal rauw gegeten en met een speciaal oestermes opengemaakt. De platte Zeeuwse kent maten die in nullen worden uitdrukt van 1 tot 6; nog groter heet ‘Imperiaal’. De maten 4, 5 en 6 nullen worden het meest verkocht.

Weetjes
De oester is een van de oudste diersoorten op aarde. Er zijn fossielen van oesters gevonden van wel 500 miljoen jaar oud. De oester wisselt elke 3 jaar van geslacht en leven nog wanneer je ze eet. Oesters zijn super gezond: Ze bevatten bijna geen vet en heel weinig calorieën (80 kcal/100). Wist je dat oesters  gemiddeld 40 liter water per dag zuiveren?

Zo serveren sterrenchefs oesters
Hoewel oesters weinig bereiding nodig of toevoegingen nodig hebben weten onze sterrenchefs er altijd iets bijzonders van te maken!

Blijf op de hoogte, neem een abonnement op STRRN!

STRRN Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *